Pohádkové ubytování pro rodiny s dětmi v Jizerských horách – Resort Uko Bedřichov

Dovolená v zahraničí je pro letošek passé, a tak je nejvyšší čas začít plánovat dovolenou v Čechách. Pokud chcete v létě vyrazit do hor, na místo, kde jsou děti vítáni, toulat se po Jizerkách na čerstvém vzduchu, odpočinout ve wellness a vychutnat si dobré jídlo, pak je Resort Uko v Jizerských horách to pravé pro Vás! 

Dovolená s dětmi v Jizerských horách – Resort Uko Bedřichov

IMG_1401
Resort Uko v Bedřichově

Resort Uko je skvělý baby-friendly penzion v Jizerských horách, o čemž svědčí i to, že několikrát za sebou vyhrál Penzion roku – kategorie rodiny s dětmi.A my můžeme jen souhlasit a doporučit ho dál. Strávili jsme tady jarní prázdniny a moc jsme si to užili.

DSC_0359

Vzhledem k tomu, že jsme vzhledem k obsazenosti brali poslední volný pokoj a neměli možnost výběru, byl pokoj (ač malý), tak útulný a nic nám v něm nechybělo.

91980619_884852351963104_108572903477346304_n

Všude bylo čisto a děti si užívaly, že mohou využít dobrodružné výpravy do podkroví 🙂 Ostatní pokoje si můžete prohlídnout tady.

Když dovolenou, tak s polopenzí!

Zatímco v létě při kempování většinou vařím já, strašně moc ocením, když na dovolené vařit nemusím. A jedna z věcí, co bych chtěla v Uku vyzvidhnout, je právě skvělá polopenze.

 

Snídaně, to byl důvod, proč jsme se vždy už nemohli dočkat rána 😀 V Uku měli snad vše, na co si jen vzpomenete. Míchaná vajíčka, šunky, sýry, salámy, spoustu druhů cereálií, každý den jiný moučník, čerstvé ovoce..

IMG_1387
Restaurace v resortu Uko

A pokud se snažíte jíst zdravě? Pak budete z výběru jídla v Uku opravdu nadšeni! Nechybělo celozrnné pečivo, každý den byla teplá kaše (ovesná, pohanková atp. – dosud jsem nikde jinde neviděla), domácí pomazánky a spoustu ovoce i zeleniny. Nabídka byla opravdu bohatá a my jsme si tam každý den snídaně moc užívali.

K večeři jsme měli možnost volby ze 3 jídel, z nichž jedna byla vždy vegetarianská a vařili opravdu moc dobře. Bylo to tak dobrý, že jsem vám to ani nestihla vyfotit 😀

Každý večer byly 3 druhy polévek a nechyběl ani salátový bar. A ty jejich tuňákové karbanátky a cuketové placičky, mňam!

Součástí restaurace jsou i dětské koutky (jeden v hlavní části, druhý v zimní zahradě), takže zatímco jsme čekali na jídlo, děti se krásně zabavily.

IMG_1265 (1)
Chcete si v Uku vařit sami? No problem!

Moc se mi líbilo i to, že v Uku je plně vybavená kuchyňka včetně lednice, takže pokud chcete nějakou korunu ušetřit, vystačíte si tu úplně krásně celý týden sami.

Bowling i pro nejmenší

IMG_1388
Speciální dráha na bowling pro děti

V restauraci je i bowlingová dráha a Uko se může pyšnit tím, že má speciální dráhu přímo pro děti – nemá žlábky a je mírně z kopečka, takže se nemůže stát, že by děti netrefily nic. A co vám budu povídat, tak nějak to vyhovovalo i nám, rodičům 😀

Venkovní vyžití pro děti

IMG_1346

Hodně jsme využívali i krásného venkovního hřiště, které si děti zamilují. Je obrovské a děti se tam vyblbli i v zimě. V letní sezoně zase můžete využít altánku u hřiště a něco si ugrilovat nebo si užít koupačku ve venkovním bazénu. Na střeše penzionu je i adventure golf. Nudit se tady prostě nebudete! 🙂

Kam s dětmi na výlet v Jizerských horách?

V okolí penzionu je spoustu možností, kam vyrazit s dětmi na výlety. My jsme vyrazili na Královku, jednu z nejznámějších rozhleden v Jizerkách. Pro rodiny s dětmi naprosto ideální místo. Mají tady nádherné veliké hřiště, dobře se tu i najíte. Z Bedřichova sem navíc vede stezka s dřevěnými zvířátky.

A7A0A3D3-E3D3-4D2F-AF98-067757D80E6D
Rozhledna Královka

Co dalšího v Jizerkách navštívit? Třeba spícího obra Mázu v lesoparku Horka, blátivou kuchyňku v Ekoparku Liberec nebo si udělejte třeba procházku na Ještěd.

Po výletě relax ve wellness

A jak naložit s podvečerem po náročném celodenním výletu? Utíkejte s dětmi do wellness, který je přímo v resortu a dopřejte si zasloužený relax. V rámci pobytu máte vstup zdarma.

IMG_1480

 

Sauna, bazén se slanou vodou a vířivka čekají!  Pro nejmenší je tu na kraji bazénu i brouzdaliště. Myslí tu i na rodiče, pro které je v horním patře wellnessu připravena odpočívárna. Ale psst, tam děti nesmějí!

E9CFFFA9-D2CB-46F5-9180-A9A199A41BE9
Relax ve wellness v Uku

S dětmi do sauny? No jasně!

Po celodenních výletech, ztraceni v Jizerských lesích, určitě oceníte zahřátí v sauně.  Naše dítě si vyzkoušelo saunovou premiéru (to druhé padlo v polovině pobytu se 40°C teplotou, takže jsme měli střídavou péči. To je ten důvod, proč je na většině fotek jen junior 🙂 

V resortu Uko mají tři druhy – finskou, bylinkovou a solnou.

Pro děti je nejvhodnější ta bylinková, protože tam není tak horký vzduch a děti ji lépe zvládají. Personál myslí opravdu na vše, a tak máte při vstupu do wellness připraveny vždy čisté ručníky a nemusíte si je nosit s sebou.

V Uku se všude musíte přezouvat do bačkor, a to je jeden z důvodů, proč všude bylo tak čisto.

V resortu Uko si krásně odpočinete a pokud se chcete i protáhnout, můžete navštívit lekci jógy, kterou mají dokonce i pro děti. Prostě odpočinek pro tělo i duši se vším všudy a my moc děkujeme a rádi se zase někdy vrátíme!

Suma sumárum

  • Resort Uko je zaměřený na rodiny s dětmi a najdete ho v Bedřichově, v Jizerských horách
  • resort nabízí skvělou polopenzi (restaurace je ale otevřena i v době oběda)
  • součástí resortu je wellness centrum
  • Penzion Uko nabízí spoustu pobytových balíčků – můžet využít třeba balíček Letní prázdniny, Podzimní prázdniny nebo rovnou rezervovat ten Silvestrovský
  • více info najdete na www.uko.cz
  • Mrkněte do zákulisí Uka na Facebook Resort Uko Bedřichov nebo IG resort_Uko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komentáře: „Pohádkové ubytování pro rodiny s dětmi v Jizerských horách – Resort Uko Bedřichov

Add yours

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑